Sobě ke cti, bližnímu k ochraně

Kalamitní stav 8. 7. 2015

Středeční den pro naší jednotku začal ve 3:43, kdy byla naše jednotka vyslána do Kunvaldu na spadlou střechu. Výjezdu se zůčastnilo celkem 12 osob a technika CAS 25 Š706 a DA12 Avia. Po příjezdu na místo zásahu jsme zjistili, že se jedná o strženou hliníkovou střechu s dřevěnou nosnou konstrukcí, která spadla na dvě osobní vozidla. Bylo rozhodnuto, že se nebudeme pokoušet střechu sundat bez výškové techniky. Objekt jsme odpojili od elektrické energie a místo zásahu předali místní jednoce. 

 

 

Vzhledem k situaci v okolí jsme po dohodě s operačním střediskem rozdělili na dvě skupiny a pokračovali jsme v odstraňování stromů ze silnic. Jedna skupina v počtu 7 osob s CAS se vidala přes Kunvald směrem na Žamberk a přes Klášterec do Pastvin a po cestě odstranila několi spadlích stromů. Dále pokračovala směren na Nekoř, kde společně s jednotkami z Líšnice a Žamberka uvolňovala průjezd vozidlu záchrané služby. Další cesta této skupiny vedla kolem Pastvincké přehrady směrem ke Studenecké zátoce, kde bylo několi spadlích stromů. Několik dalších stromů bylo odstraněno na silnici směrem na Vlčkovice

 

Při návratu se první skupina spojila s druhou (5 osob, DA 12 Avia), která již od odjezdu z Kunvaldu čistila cestu na směrem na Petrovice a Číhák. Obě skupiny se vrátili cca v 10:30 na základnu.

sobota 27. červenec 2024 14:55

Design by LernVid.com