Sobě ke cti, bližnímu k ochraně

Tragický konec roku 2013

Na konci roku byla naše jednotka vyslána k dvojci požárů, z nichž jedem měl bohužel tragický konec.

 

 

 

 

 

 

Číst dál: Tragický konec roku 2013

Požár uhlí

V neděli 15. 9. 2013 v 15:48 byl naší jednotce vyhlášen poplach. Jednotka vyjela v počtu 10 členů s technikou CAS Š701 a DA Avia do Kunvaldu k požáru uskladněného uhlí. V době příjezdu naší jednotky uhlí ještě nehořelo plamenem, ale pouze doutnalo. Na rozhodnutí velitele zásahu jsme část uloženého uhlí vyskladnili a prostor se nechal odvětrat. Kromě naší jednotky se zásahu účastnila ještě jednotka z Kunvaldu a jednotka HZS ze stanice Žamberk. Na zádladnu jsme se vrátili v 17:15.

Záchrana jezevce

V neděli v 13:42 byla naše jednotka vyslána do chatové obsasti Bublačka. U jedné z chat spadnul do vypuštěného zahradního bazénu jezevec. Jezevce se za pomoci místního myslivce podařilo z bazénu vyhnat. Zásahu je kromě naší jednotky učastnila také profesionální jednotka ze stanice HZS Žamberk. Naše jednotka se vrátila na základnu přibližně ve 14:30

 

Požár trávy na Zbudově

Naší jednotce byl v pondělí 8. 7. krátece před půl sedmou odpoledne vyhlášen poplach. Jednotka vyjela na Zbudov, kde za pomoci jednoho C proudu zlikvidovala požár travního porostu. Zásahu se účastnilo celkem 13 osob. Na hasičárnu jsme se vrátili kolem sedmé hodiny. Na místo zásahu vyjela také jednotka HZS ze stanice Žamberk.

Požár kontejneru v Kunvaldě

Ve čtvrtek 28. února byl jednotce vyhlášen poplach. Jednotka vyjela v počtu 8+1 do obce Kunvald k požáru kontejneru. U požáru již zasahovala profesionální jednotka ze Žamberka a dobrovolná jednotka z Kunvaldu, proto byla po cestě k místu požáru naše jednotka odvolána zpět na základnu.

 
pátek 19. duben 2024 12:55

Design by LernVid.com